Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Ο νέος Διευθυντής Εκπαίδευσης και οι δεύτερες αποσπάσεις

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,
  • Επίσημα πλέον ο Κ. Μπουτσιάδης Νικόλαος είναι ο νέος Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς. Του εύχομαι ολόψυχα να έχει υγεία και μία καλή και επιτυχημένη θητεία.
  • Ελπίζω τώρα να ηρεμήσουν κάποιοι και να σταματήσουν να ενδιαφέρονται για το τι έγραφε το χαρτί της τοποθέτησής μου ως Αναπληρωτή Διευθυντή!
  • Οι δεύτερες αποσπάσεις έγιναν και στην Καστοριά ήρθαν οι συναδέλφισσες Τοτονίδου Σοφία και Πετίδου Μαρία. Είναι προφανές ότι τα έξι κενά που δηλώθηκαν από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς έγιναν δύο από την Περιφερειακή Διεύθυνση. Για το λόγο αυτό κυκλοφόρησαν και διαφορετικοί πίνακες κενών από τους αιρετούς του ΚΥΣΠΕ.
  • Έτσι όπως πάει η δουλειά τα ΠΥΣΠΕ σε λίγο καιρό θα αποτελούν διακοσμητικά στοιχεία και ο προγραμματισμός τους θα είναι άνευ λόγου και ουσίας.
  • Επειδή υπάρχει γενικά μία σύγχυση στις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, ο ρόλος των αιρετών του ΚΥΣΠΕ είναι να επιβλέπουν τη νομιμότητα χωρίς δυνατότητα παρέμβασης. Όλες οι πληροφορίες είναι στον υπολογιστή και από εκεί βγαίνουν τα ονόματα. Επομένως η ουσία βρίσκεται στην Περιφερειακή Διεύθυνση και στα κενά που θα δηλώσει.
  • Είμαι εντελώς σίγουρος ότι όλοι αυτοί που αγωνίστηκαν για το ποιος θα είναι Πρόεδρος στο Συμβούλιο Επιλογής, με τον ίδιο και ίσως παραπάνω ζήλο αγωνίστηκαν και για τα κενά των δεύτερων αποσπάσεων.
  • Επειδή σε λιγότερο από μία εβδομάδα ανοίγουν τα σχολεία, θέλω να ευχηθώ σε όλους σας υγεία και να έχετε μία όμορφη σχολική χρονιά με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα. Επίσης, θεωρώ δεδομένο ότι με ενσυναίσθηση θα συμπαρασταθούμε όλοι μας σε συναδέλφους που οι συγκυρίες της ζωής τους έκαναν να χρειάζονται τη βοήθειά μας.
Γαπκιάδης Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου