Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Οι τοποθετήσεις και οι αποσπάσεις τελείωσαν - τα μαθήματα αρχίζουν

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,
  • Οι αποσπάσεις και οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας τελείωσαν. Για τον τρόπο και τη φιλοσοφία με την οποία έγιναν θα μπορούσα να σας γράφω ώρες πολλές όμως δεν έχει κανένα νόημα. Αυτό που έχει σημασία είναι να βγάλει ο καθένας τα δικά του, προσωπικά συμπεράσματα. Θα μου επιτρέψετε μόνο δύο - τρεις βασικές παρατηρήσεις.
  • Είδα στον προγραμματισμό για τα ολοήμερα ότι δεν έχει ληφθεί υπόψη η ώρα σίτισης για τις Ειδικότητες. Θα πρέπει οπωσδήποτε τα σχολεία που έχουν δύο τμήματα ολοήμερου και πάνω να "χρεώσουν" την ώρα σίτισης στις Ειδικότητες.
  • Παρατήρησα ότι στους ΠΕ06 έγιναν πρώτα οι αποσπάσεις και μετά οι τοποθετήσεις όσων ήταν στη διάθεση! Εδώ με άλλο Προεδρικό Διάταγμα έγιναν οι τοποθετήσεις;
  • Ακούγεται ότι για να ικανοποιηθούν κάποιοι συνάδελφοι που δεν πήραν τώρα απόσπαση ("αμοιβαία") θα φύγουν δήθεν προς το συμφέρον της υπηρεσίας για δύο μήνες και μετά βλέπουμε... Επειδή κάποια πράγματα ξεφεύγουν από τα όρια του γραφικού και φτάνουν στα όρια του τραγικού, παρακαλώ θερμά να αφήσουν τα σχολεία -επιτέλους- να δουλέψουν με το προσωπικό που έχουν χωρίς άλλα εμπόδια. Όταν ένας εκπαιδευτικός παίρνει μία τάξη και αντικρίζει τα παιδιά όλα τα άλλα τελειώνουν και πρέπει να κάνει το καλύτερο που μπορεί γι΄αυτά τα παιδιά και να πάψουν οι κοροϊδίες.
  • Περιμένουμε τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών και είμαι περίεργος να δω πώς θα γίνουν, γιατί στα σχολεία περισσεύουν όλες οι ώρες της αισθητικής αγωγής.
  • Εύχομαι ολόψυχα σε καθέναν/καθεμία από εσάς να έχει μία όμορφη και δημιουργική σχολική χρονιά. Παρά τις δυσκολίες είμαι αισιόδοξος, γιατί ξέρω ότι υπάρχουν συνάδεφλοι που βάζουν το "εγώ" τους πολύ πίσω από το καλό του Σχολείου και βοηθούν πραγματικά αυτούς που το χρειάζονται με πράξεις και όχι μόνο στα λόγια. Να έχετε πάντα υγεία και να μη σας λείψει ποτέ το χαμόγελο!
Γαπκιάδης Γιώργος
Υ,Γ. Ευχαριστώ θερμά τον Κώστα τον Πανταζόπουλο για τη συνεργασία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου